Jumaat, 15 November 2013

#VMY2014 KucingHitam ke Cameron Highland Part 2


Hari tue KH just sempat ceta time chek in hotel kt Brinchang ja kan.. so kali ni nk ceta pasal aktiviti hari 1st plk. So lpas makan dlm hotel tue kitorang pi Big Red Strawberry yang ada byk bunga n perhiasan tue... banyak gak la orang sebab hujan org mcm stuck la..

Alang2 dlm kt tempat byk bunga kita pose la dulu kan haha walaupun bkn mat bunga keh2...
Lepas tue KH pi plak kat tamam rama2... harga tiket utk dewasa RM5 dan budak bawah 11 tahun RM2.. time tue hujan kot pastu nk masuk taman tu kena turun tangga licin la sbab basah kan.. so masuk bilik rama2 tu mak ai banyak nya rerama besaq2 plak tue bak hang...yang mati tu pun banyak tapi still cantik kira mati ala2 ayu giteww hihi...

Settle tengok rama2 KH pi tengok reptilia lak kt luar tue..kumbang2 serangga semua besaq2... tapi yang paling best tue ada katak bertanduk tp KH xdpt snap pic dia sbb nyorok dlm kayu..

Lepas tue tgk jam dah 5ptg eh lama gak kt taman nie. So KH n family gerak pi pasar malam kt Brinchang tu..yela la beli makanan nnt malam malas nk kuar dah kan so jejalan la cari mkn...

KH beli bakso RM4 ok sedap gak bakso dia yela sejuk2 dpt hirup sup panas yummm...pastu beli ayam goreng berempah seketul RM3 kira ok la besar gak..so tue la aktiviti 1st day kat Cameron Highlands..