Ahad, 29 Disember 2013

Selera Siam Di Pesta Penang 2013


Jumaat lepas KH sempat pi pesta penang kali kedua tahun nie.. walaupun tahun ni tapak pesta dikecilkan sedikit pastu xbnyak sgt kedai yang jual barang yang lain2 semua sama ja so kinda bored gak la pi mana pun barang sama ja. Tapi mlam tu KH pi sebab nak makan jer memang tp kali pi makan kat masakan siam asli dri thai kot.


Yang best nyer semua masakan harga sama ja RM5.00. Tp paling rare nak jumpa laksa tomyam sedap kot makan tomyam guna laksa yum2.. pastu menu wajib pulut mangga. Pulut siam der plus santan lemak berkrim deabak sedap licin pinggan tue. Pastu KH try nasi komok dia macam nasi kunyit sedap tp agak kering so kena makan ngan sup yang dia bagi tue..

Tapi rugi xsempat nak makan pulut ayam huhu sebab dah kenyang lepas makan popia undang ngan ayam pandan. Lepas2 tu dah malas nak pusing pesta sebab perut dh kenyang mata pun berat ja hahaha... tp singgah sat tgk zamani slam nyanyi merdu suara dia.
Lastly KH beli la gak tikar upin ipin tu sehelai baru RM10 beli 2 hehe.. boleh la nak buat alas2 time picnic ke time nak baring2 ka haha... sapa yg belum dtg leh la mai tinggal 2hari ja lagi...pakat mai no

2 ulasan:

Iezwa Razk berkata...

Wahh, tak berkesempatan lagi nak pi pesta skrg ni. In Shaa Allah 31hb ni bru nak pi, mesti ramai gila org. :)

Kucing Hitam berkata...

Xper hujung2 bru best nk borong kapet haha