Khamis, 26 Disember 2013

Tips Naikan Ranking Alexa Blog


Terima kasih kepada AbgSelim  atas tip2 yang beliau telah sharekan dengan Kucinghitam berkenaan masalah ranking alexa yang dihadapi oleh KH sekarang huhuhu..akan ku praktikan ajaran mu sifu. Jom kita tengok apa tips yang Abg Selim kita ajarkan.

1-Pasang alexa punya tool 


2-Visit kekawan yang ada pasang ranking alexa nie. Kalau visit kekawan blog yg x pasang tool alexa, Alexa tak kira. 

3-Pastikan member blog anda (ada pasang alexa tool)kerap visit blog korang dan korang kena rajin visit mereka balik, barulah alexa akan naikkan ranking alexa anda (no.ranking alexa semakin kecil). 

4-Korang pernah tgk dan kaji tak seseorang yang mempunyai blog traffik tinggi tapi ranking alexa rendah (nilai besar). Ini kerana member yg datang visit blog tu x pasang alexa ranking. Orang ramai visit blog tu... tp tak ada "pasang alexa".Biasa orang yg macam nie biasanyer orang awam yg sekadar nak info dalam sesuatu blog tu aje..

5-Nak naikkan alexa kena rajin terjah blog yg ada pasang alexa tool tu 

3 ulasan:

fiqah hamed berkata...

Wah..nice explanation..(:

Kucing Hitam berkata...

hehe thanks for abg selim

Aniq Bukhary berkata...

Ada betulnya jgk tu. pernah jg nampak blog yg PV dia tinggi tp alexa pun tinggi.. rupanya pasal benda nie. Baru tahu... Nice sharing :)