Jumaat, 17 Januari 2014

RM2000 Lesap Kena Curi di ATM



KESIAN| tue la careless sangat kak nie tak check betul2 time nak beredar dari ATM tue. KH pun pernah terkena dulu time nak bali TAB 3 hari tue kalut jer nak keluarkan duit, tapi duit tak kuar lagi tapi kad dah kuar so KH laju ja jalan, tetiba ada akak panggil "adik, nie duit nie" fuh selamat kalau tak melayang la duit nak beli tab huhu..


Tapi bagi kes KH orang tu baik kan bagi tau kalau dia senyap sure duit tu dia punya, tapi kalau korang baca kes akak kita nie, 2 ekor monyet nie selamba jer leh ambik RM2 ribu dari akaun orang lain dengan alasan rezeki konon. Yang amat dikesali sorang tu bertudung! Ko tak tau ker dalam mana2 agama pun mencuri tue berdosa terutama sekali ISLAM kalau hudu dah putus tangan tue. Tapi tak pa la macam pepatah melayu sepandai2 tupai melompat akhirnya ke tanah juga. So dah dapat muka 2 ekor nie senang la akak kita nie nak buat polis report and tangkapan. 

10 ulasan:

Fizi Zaidi berkata...

sampai 2000 ribu..banyak tu

Nao Mei berkata...

isk-isk takut gak...
tertiba kita lak yang terlupa cm nie...
kata org malang tau berbau....
amboi adik tu pakai tudung lak....buat malu je kan....

ninja berkata...

sebab tu lah ptt ada hukuman hudud

Kucing Hitam berkata...

tu la pasal skrg nie jenayah xkira tudung ka x sama ja

Khir Khalid berkata...

Kebanyakkan org bila dah nampak duit, mula lupa dosa pahala & halal haram.. nauzubillah.. Salam Jumaat KH.. :)

Ainim Suju berkata...

salah akak tu sebab cuai tapi salah lagi kat budak2 dua org tu sebab ambil kesempatan atas kecuaian orang lain. semoga kita semua ambil iktibar dan pengajaran dari insiden ini

BUNDA berkata...

Peringatan kepada kita semoga jangan cuai...

Zamani Abe berkata...

giler ah!

Hafizul berkata...

Harapnya tak ada lah yang berlaku dalam hidup saya macam ni...aminnn

wafacw berkata...

Hahaha... ambil lesempatan atas kecuaian org lain. Bila nampak peluang especially duit mcm tu dah lupa kat ATM kiosk ada cctv... lupa tuhan nampak lagi lah... kantoi. Harap akak tu dpt balik duit dia... nasib RM2k jer.. tp mungkin jugak sebab had limit pengeluaran dia letak RM2K jer... hmmmm