Jumaat, 10 Januari 2014

Spageti Dah Masak Makan Pun Dah

Seperti yang KH bagi tau awal pagi tadi kan , plan nak masak spageti ayam hari nie.so KH dah pi shopping barang yang perlu untuk masak pening gak la sebab xbawa pun list yang nak kena beli sebab kita pi ngan tukang masak so ikut dia la nak kena ambik apa. Senang ja kalau nak masak spageti nie tak banyak sangat bahan dia.
So bila dah sampai umah, kerja KH kena potong semua barang huhu pedih mata nie nak proses bawang besar, tomato paling best sebab senang je nak dadukan dia sebab dia lembut. So kerja KH just potong memotong bab masak memasak ni KH x kacau nanti chef marah. Sambil menunggu kita makan dulu yer tak kalau nak tunggu spageti alamat petang sikit la.

Ni la rupa kuah balognise spageti ayam yang dimasak oleh chef kita haha..pekat kan tue yang sedap tue penuh rencah dan bahan tak macam yg kat pizza tue sejemput kuah pun sedih ja harap meatball jer. Bermodal tak sampai RM100 KH dapat satu periuk besar kuah spageti yang sedap. Kuah nie kalau cicah roti pun sedap yum2...

Cewah dah siap dah masak siap tabur parmesan cheese lagi tue.. korang rasa leh tak kalo KH nak buka warung spageti hehe.. teringin nak niaga makan2 lak macam best jer kan

2 ulasan:

saljuhumairah berkata...

banyak betul bawang masuk?...

Kucing Hitam berkata...

heehee yup sebab nak masak bnyak akak