Sabtu, 8 Mac 2014

Bagus Ke Belajar Di Restoran Makanan Segera

Kebelakangan ini rasa dah lama gak la kan KH perhatikan ramai student kta yang suka melepak kat fast food macam McD sambil belajar kan. KH bukan tak suka ok jer kalo nak study kat mana2 pun asalkan apa yang korang nak belajar tu masuk kan tue la tujuan study group, bukan himpun reramai bersembang huha kuat2 sambil buku ngan kertas atas meja konon nya tengah study walaupun....

Bagi yang pernah bersekolah pada 90an sure teringat kat himpun kat kantin sekolah ka taman sekolah ka sambil setiap orang dah diberikan tugas dalam setiap subjek. Sapa yang bertangungjawab tue kena la paham sebab dia yang kena terangkan sehingga setiap orang dalam kumpulan tue paham. KH rasa seronok bila teringat balik zaman2 tue best.. yela belajar tanpa stress kalau dah habis baru la plan nak pi makan ke nak pi library ka. Tapi selalu KH perhatikan terutama sekali kat McD USM selalu penuh ngan student2 yang study tapi tak order pun makanan sebab nak guna wifi. Pastu KH perasan banyak pelanggan yang nak makan kat situ terpaksa bawa balik ataupun terpaksa batalkan ja hasrat untuk makan. Kalau betul la nak study KH rasa kat dewan makan pun ok kan lagi aman sebab korang xorder pun makanan haha...

Kalo yang jenis nie ok lagi ada lagi satu golongan yang kalau 2-3 orang pun dah bising satu McD de gar suara diorang ja dh macam raya..apa yang penting kalau nak study kat luar ok ja kalo nak bising tapi ala kadar jer la yer adik2

4 ulasan:

Fizi Zaidi berkata...

realiti student sekarang bro..

Khir Khalid berkata...

Belajar dimana2 asalkan bersesuaian to ok rasanya tp klu dah hari2 membaham makanan segera & air berkabonat & bergula tinggi tu boleh buat berpenyakit nanti rasanya...

wafacw berkata...

dah jadi budaya ke study kat restoran makanan segera? hahahaha... mungkin tu lah...sebab ada wifi... zaman kami dulu tak ada wifi, laptop semua so tak ada budaya macam ni zaman study dulu :D

wafacw berkata...

dah jadi budaya ke study kat restoran makanan segera? hahahaha... mungkin tu lah...sebab ada wifi... zaman kami dulu tak ada wifi, laptop semua so tak ada budaya macam ni zaman study dulu :D