Isnin, 7 April 2014

Keputusan SPA Pegawai Imigresen KP17


Keputusan temuduga SPA untuk jawatan Pegawai Imigresen KP 17 dah kuar.. Tadi KH check email terus berdebar bila ternampak email dari SPA. Harapan kalau leh nak la dapat tapi bila buka KH dapat calon simpananan. Orang cakap calon simpanan nie kalau ada kosong diorang akan terus panggil kira dapat tapi kena tunggu la kira mcam tue. Tapi KH kurang pasti status calon simpanan nie tapi apa yang pasti lebih baik dari gagal kan.. Alhamdullillah

61 ulasan:

Nao Mei berkata...

Tahniah dik.
Memang kalau calon simpanan memang ada kosong terus automatik masok.

Jawatan sepupu cik akak nie
Sekarang sedang berkhidmat di johor

Kucing Hitam berkata...

Alhamdulillah klo mcm tue

afif rayyan berkata...

samalah..calon simpanan juga..moga ada rezeki

Tanpa Nama berkata...

saya pun dapat calon simpanan je..huhu..xtau nak hepi ke atau sedih..macam tergantung..harap2 dapatlah berita gembira secepat mungkin..

Tanpa Nama berkata...

walaupun simpanan..surat rasmi spa tetap akan sampai rumah ke? mohon penjelasan..

azhar ismail berkata...

Sy pun dapat calon simpanan.... Harap dapat la secepat yang mungkin

Muhamad Shahiran berkata...

saya pun turut dapat calon simpanan. risau dan tak sure sama ada dapat atau tidak

azhar ismail berkata...

Ramai gak yang dapat calon simpanan ni, kalau baca statistik, 322 kekpsongzn, tapi tak ada pula mention pasal calon simpanan berapa orang

Kucing Hitam berkata...

Macam ramai ja calon simpanan nie hahaha

Khir Khalid berkata...

Alhamdulillah Tahniah KH... semoga terus berjaya.. aamiin.. :)

azhar ismail berkata...

Kan... Adoii calon yang berjaya pun ada jugak.. Tapi tunggu dan lihat je la surat yang sampai rumah nanti hehe

Tanpa Nama berkata...

Kepada calon simpanan..tunggu je..anda memang dah dapat..cuma tertangguh..masa je yang menentukan bila...tunggu je surat lantikan sampai rumah..sementara tunggu tu..kerja mana2 dulu..tempo nak tunggu lantikan mungkin 1 bulan..atau mungkin makan masa sehingga berbulan2..

Marou Apple Hijau berkata...

tahniah.. harap2 dapat kerja tu. rezeki dah nak nampak

Tanpa Nama berkata...

saya dapat calon simpanan jugak..confuse nak sedih ke gembira...rasa mcam tergantung...rasa takut sebab ramai yg ckp dulu calon simpanan kena tunggu 1 tahun

Tanpa Nama berkata...

dulu tempoh sah laku calon simpanan adalah selama 1 tahun..selepas 1 tahun..kena mula dari bawah balik..kena interview balik..tapi dalam pertengahan 2012..spa dah buat tempoh sah laku calon simpanan xde had..sampai calon dipanggil kerja. so jangan risau...tetap kena panggil..ada kes paling cepat saya tengok 2 minggu je jadi calon simpanan..dah kena panggil.

shah strife berkata...

salam... saya pon calon simpanan. rilek je k. mane tau nanti kite smua next batch 1 intake.. hehe. bykkan berdoa. add fb saya shah strife

Tanpa Nama berkata...

saya calon simpanan n27 pd thn 2007, tduga bln januari, tawaran kerja bulan julai 2007.
skrg tunggu pula sbg calon simpanan gred 41...

azhar ismail berkata...

Lama betul... Memang kena tunggu lama ke?

Nur Abidah Md Amir Hamzah berkata...

Tahniah semua. Saya lapor diri 27hb ni. Macam tak sedia. Haha terlalu awal untuk buat persediaan. Persediaan kahwin lagi. Hehe tapi alhamdulillah. Rezeki. Dengar kata calon simpanan akan di ambil tahun ni juga. InsyaAllah ada rezekinya.

azhar ismail berkata...

Dah dapat surat ke?

Tanpa Nama berkata...

saya dah dapat. daftar pada 27 hb di PD. nak tanya berapa lama kursus tu

Muhammad Fahmi Bahaudin berkata...

saya pun dapat calon simpanan jugak..harap2 kite dapat masuk same2 la ye..amin

azhar ismail berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Tanpa Nama berkata...

Simpamam jugerr

Rahmadhani Rusdian berkata...

sama-sama tengah menunggu, hopefully cepat dapat panggilan untuk lapor diri. in shaaAllah. good luck for us

Tanpa Nama berkata...

Sy pn sbagai calon simpanan jgak ... adakah pnggilan sterusnya hanya akan dpanggil mlalui surat shja @ ada mlalui email ?

Tanpa Nama berkata...

Baru2 ni saya ada check spa saya, status saya sebelum ni adalah simpanan lantikan..tapi sekarang dah bertukar jadi mcm ni:

Status Urusan :LANTIKAN TETAP

Anda Telah dikategorikan sebagai calon simpanan

Xpaham..apa maksudnya ye? dah confirm ke atau masih simpanan?

Saya adalah salah sorang dari anon di atas

Tanpa Nama berkata...

Syafiq. Sya pun mcm tu jga, pada 29aribuln bru2 ni. Col spa ckap dpat la coz status dah btkar, cuma status lama yg trtera d bwah tu blum kna update.surat dah d'pos pda 28 sblum status kta btkar. untk kpastian awk email n col spa. Sbb status btkr jdi lantikan tetap Spa xkan ltak smbrangan cmtu. All the best nway

Tanpa Nama berkata...

Terima kasih atas jawapan yang diberikan..insya Allah..saya akan cuba telefon sendiri jugak bahagian pengambilan SPA minggu depan untuk confirmkan..jika benar..Alhamdulillah..bolehla diwarwarkan pada yang terlibat..

Tanpa Nama berkata...

Ya sama2. Awk boleh jga tnya d portal spa bhg eptnyaan tu. Dorang akn semak nama kita. So stakat brapa org yg awk knal dpat cmni jgk.?

Tanpa Nama berkata...

sorang je kot rasanya..apa2 pun..kena kompem kan jugak. En memang dah col dan kompemkan sendiri kan?

Tanpa Nama berkata...

Tmpat sya pun mcm sya sorang jer stakat ni. Tdak rmai clon smpanan yg boleh d'ambi. Dah col pihak spa, kna mta phone numbr n auto kuar nama kita. Spa ckap memg dah brjaya dah cuma tggal tggu surat smpai lg. Apa2 pn tawakal jer la. Sma2 kta tggu surat.

Tanpa Nama berkata...

Saya dah bertanya di e pertanyaan SPA..dan ini adalah jawapannya:

MAKLUMAN STATUS PERTANYAAN:

NOMBOR PERTANYAAN: f5-010614-xxx

STATUS PERTANYAAN: SELESAI

Penyelesaian

Saudara, TAHNIAH!!...Saudara telah berjaya dilantik. Maklumat calon simpanan adalah menunjukkan maklumat terdahulu. Sekian terima kasih.

Sila layari http://aduan.spa.gov.my untuk maklumat lanjut berkenaan pertanyaan anda.


ALHAMDULILLAH..SYUKURRR..JADI CALON SIMPANAN DALAM MASA 2 BULAN SAHAJA...SO SAMA2 LAH KITA TUNGGU SURAT TAWARAN SAMPAI...

Tanpa Nama berkata...

Syukur Alhamdulillah. Mklumat smpanan tu blum dikemaskini. Tnya kwn lain mc lg smpanan lantikan even dorang dh update. Ada apa2 pkmbngan just share k.

Tanpa Nama berkata...

syukur...tuan punya blog ni pun simpanan jugak..macam mana? dah tukar status?

Tanpa Nama berkata...

syukur...tuan punya blog ni pun simpanan jugak..macam mana? dah tukar status?

Tanpa Nama berkata...

Ada sape2 tau d bila n d mana agaknya tmpat lapor diri bg clon simpanan yg brjaya ni.?

Tanpa Nama berkata...

saya pun xtau lagi..contact pihak spa..drg suruh contact imegresen berkenaan maklumat pelantikan. Ada yang dah dapat panggilan suruh lapor diri 16hb ni xsilap..

Tanpa Nama berkata...

Amcm nk contact direct jbatan imigresen ar.? Risau sgat ni email rasmi pn blum ada, call n even surat. 16hb tk lma lg tu, tdk byak masa dh ni. Kalau awk dh dpat surat nti gtau je la ye.

Shafiq berkata...

ok.Imegeresen baru je contact saya tadi. Maklumkan berkenaan surat tawaran telah dipos..mungkin sampai harini atau esok.

Saya kena lapor diri di putrajaya 18 hb ni.

Tanpa Nama berkata...

Dah dpat col dri jbatan imigresen. Ckap 18hb june ni lapor dri kat KDN kempas johor. Nway, jumpa kat sana.

Tanpa Nama berkata...

Owh. Awk dpat kat putrajaya. Wlau apa pun tahniah ya kita sbg clon simpanan berjaya. Syukur alhamdullilah.

Shafiq berkata...

Alhamdulillah..rezeki sebab dah beristeri kot. rasanya ada sorang lagi kena lapor diri di KDN kempas..kapten j.

Shafiq berkata...

anon di atas yg kena lapor diri di kdn kempas tu tolong add sy di fb.ada hal nk bincang sikit.

https://www.facebook.com/syafiq.asrar

Tanpa Nama berkata...

Shah Strife

Tanpa nama yg kena lapor diri di kempas boleh contact saye x? saya pon akn lapor diri di sana.. ni no saya 014-3295928

Tanpa Nama berkata...

Sorry syafiq. Sy tk active sgat kt fb. Tpi awk bleh add sy. Just view fb sy. SheridaNn DaNn, cri je name ni. Nti sy bukak fb.

Tanpa Nama berkata...

Shah strife. Dah text dah tdi. Bg yg sma tmpat lapor dri bleh contact sy d number 0143730533. Congratulations evrybody. Jmpa kt johor.

Tanpa Nama berkata...

Klu xde aral melintang jmpa kat Johor 18hb.congrt semua.z

AJIEM berkata...

Intake 2015 xda ka dlm ni ?

kamarul. yusuff berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
kamarul. yusuff berkata...

aslkm...
Sesiapa dalam nie dh tukar status lantikan tetap untuk pengambilan 2015 dari calon simpanan boleh share2 x bila lapor diri...terasa seksa menunggu call dan surat lapor diri huhu

Cik Yana berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Rentaka Biru berkata...

Salam, tumpang komen yer tuan blog..

Saya pun baru dapat surat lantikan tetap 3 hari lepas dan diarahkan untuk lapor diri pada 16hb Mac di Kempas, Johor. Pada sesapa yang akan lapor diri di kempas, selamat berjumpa ya. Tahniah.

@1's_décharge berkata...

sape kene lapor diri kat perlis...kita geng...rojer2 la 0194330182(whatsapp)

gha berkata...

Adik saya akan lapor diri 16 mac ni jugak di putraJaya...ade sesape dpt putrajaya tak?
N blh tahu tak adik saya kate dkt surat tu ade mention lps lapor diri ke hadir kursus selama 2mggu dan penginapan sendiri? mohon pencerahan daripada kawan-kwan mengenai kursus ni? lokasinya di mana yer? jenuh nk cari tempat penginapan nie nnt..

nooreny syarina berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
nooreny syarina berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Faiz Johar berkata...

Salam,sye interview pd bln 11.2016.status simpanan lantikan no.3 ,risau ni lame2 sgt..ade geng x yg same nsib batch ni.

Encik Kahar berkata...

mmg ada iv peg. imigresen bln11 haritu kah???

Herry Bob berkata...

salam..yg interview ko bln 11 tuu pegawai imigresen kp 19 ke? sbb kmi calon simpanan imig kp 19 interview bln 5/2016.

Mohd Shabiy berkata...

salam. herry bob ko ranking berapa clon simpanan yg iv bln 5/2016