Isnin, 26 Mei 2014

Gersang Piala Thomas Berlanjutan


Dah lama rasanya KH tak update Blog KucingHitam nie kesian blog nie bersawang bagai ... Busy sikit katanya padahal pemalas nak update..iols bukan kaki copy paste sebab tu xleh nak buat 3 entri per day kekdahnya mcm uols hahaha...Biasa la kalau penyakit pemalas ni melanda habis semua kerja tertangguh adeh..mati ar blog tak update yang mampu update wordless wednesday joh sebab letak pic ja kan hahaha nak tulis entri panjang2 mmg xda mood ler..

Seperti mana yang kita tau semalam 25 Mei 2014..Malaysia layak ke peringkat akhir Piala Thomas. Lawan di peringkat akhir adalah Jepun.. kalau diikutkan atas kertas Jepun nie bukan lah lawan yg sukae berbanding China ataupun Indonesia, tapi kemenangan skuad Jepun ke atas skuad China yang mengungguli Piala Thomas agak mengemparkan.. Lagipun China seriously ranking diorang dalam sukan badmionton mmg gempak kot..





Apapun KH personal ingin Malaysia bawa balik piala Thomas macam kita menang pada 1992 yang mana piala tersebut dibawa berarak seluruh negara..tapi apakan daya skuad Malaysia kalah 2-3 kepada Jepun. Apapun KH tabik spring kat skuad negara diorg berlawan bersungguh2 sampai ke akhir tambah2 Liew Darren bukan senang kalau menjadi pengalas tanggungjawab yang berat tu.. yang KH kurang puas hati beregu pertama diorang bermain agak all out pada set pertama lepas tu dah keletihan sampai beregu Jepun menang mata yang pertama..perseorangan kedua Wei Feng yang prestasi agak baik dengan kemenangan sepanjang Piala Thomas tp  tersungkur agak mudah la.. apapun kalah kita klah bermaruah la walaupun banyak kesilapan yang tak sepatut terjadi..

P/S: suspen siot tgk piala Thomas....

2 ulasan:

Mohd Selim Zainal berkata...

Assalammualaikum.. KH,

memang suspend pasukan kita menentang jepun.. takper cuba lagi tahun depan...

mselim3

Montana berkata...

xmenang kita baru2 ni..hhuhuhuh