Isnin, 5 Mei 2014

Selfie : Ingin Perhatian?


Hampir semua yang kita kenali mempunyai tabiat selfie ada yang setiap hari ada ja selfie dia walhal latar belakang dia tetap sama..ko rasa? haha. Tak kisah la sebab KH pun kat IG tu melambak gak selfie kan sebab macam mala nak suruh orang tolong snapkan, segan katanya. Tapi pernah dalam-dalam gejala selfie ramai gak yang macam attention seeker a.k.a attention whore pun ada. Kenapa? sebab sebelum dia selfie, dia akan touch up muka skit, cari baju cantik skit pastu posing ala2 ayu gitew kemudian selfie! kemudian pilih2 mana yang paling cantik than upload kat IG kesahnya. Yang best nyer caption dia, OMG I dah gemuk la, pipi dah bam-bam nak kena diet lah..korang plak yang sengaja buka IG sebab nak skodeng pic2 retis tapi ternampak pic kawan korang yang seorang nie, apa reaksi korang? 


Nak tegur bagi positive feedback sebab nak sedapkan hati dia yang ala2 memerlukan orang memuji2 dia  atau korang ceramahkan dia hahaha...so apa yang akan korang lakukan kalau ada dikalangan kawan korang macam nie :P

3 ulasan:

Elih J. berkata...

Biasa lah, ini dah menjadi kegilaan org skrg...best jg tgok org berselfie ni hehe..tgok gambar G+ KH pun selfie jugak pon kikiki

Kucing Hitam berkata...

Haha kena balik tidakkkk

Khir Khalid berkata...

Selfie ni klu kena dgn keadaan & caranya pada saya ok je... tp klu sendiri2 dgn muka duck face tu layan je lah hahaa.. :D