Ahad, 8 Jun 2014

Bila Manusia Berjanji



Hari nie KH sempat makan kenduri untuk satu majlos pertunangan sepupu kawan di Semanggol, Perak dekat2 area Bukit Merah lake town tue. Bertolak dri penang sampai2 kat highway Bandar Baru - Semanggol asa kemalangan lak so jalan jadi mancit bangat... sampai terus makan.. yang bestnya semua lauk kampung terbaik sangat. Ada ulam, kari daging, kerabu timun, sambal belacan, masak lemak nangka dan ikan goreng. Memang selera makan beb lauk kampung la kata kan mmg terbaik dari makan masakan katering sebab air tangan orang kampung ni lain skit bila diorang masak kenduri, feel dia mmg lain..
Yang tak best nya rombongan belah laki janji nak sampai pukul 2 ptg tapi pukul 3 muka still xnampak. kH perati orang tua yang nak atur majlis nikah nanti makin beransur balik sebab masing2 dah bosan nak menunggu rombongan. Padahal jarak antara umah diorang 15min ja.. akhirnya 315 barunla rombongan sampai kat rumah bakal tunang dia. Moral of the story better be early kalau bab2 penting ni..malu la laki nak tunang tapi lambat sampai umah bakal isteri..klo perempuan leh la paham nak makeup bagai kan..so be punctual people

1 ulasan:

karimunjawaku berkata...

luar biasa info sangat menarik
http:// www.karimunjawaku.com