Sabtu, 29 November 2014

CARA-CARA NAK COVER MALU

CARA-CARA NAK COVER MALU

1. Kalau tersepak batu - Jangan terus bangun, sebaliknya anda baring dan terus berguling-guling hingga jauh dari perhatian ramai, lepas tu baru bangun bila takde orang nmpak.

2. Kalau terjatuh basikal - cepat2 naik basikal anda semula dan jatuhla lagi sehingga berkali-kali supaya orang ingat anda saja-saja buat lawak.

3. Kalau terjatuh tangga - Terus bersilat seolah-olah anda dirasuk atau sedang berlawan dengan makhluk halus.

4. Kalau terjatuh dalam longkang - pungutlah sampah yang ada sambil marah-marah dengan suara yang kuat, pasti orang menyangka anda seorang yang amat prihatin terhadap kebersihan.

5. Kalau jatuh ketika naik bas - jeritlah kuat-kuat. "oi! apa tolak-tolak ni?" walaupun tiada orang di blakang anda.

6. Kalau terjatuh di dpn bus stop - Terus buat-buat pengsan sehingga ada orang membantu anda, kalau tiada baring terus sampai malam dan bila tiada orang lagi di bus stop tu, haa...ni lah masa sesuai untuk bangun semula.

7. Kalau mau jatuh tergelincir di lantai licin - Tarik la kawan (atau sesiapa yang ada di sebelah anda) untuk jatuh bersama-sama supaya tidaklah anda sorang sja yang dapat malu... kan?

8. Kalau awak yg sedang baca tu jatuh cinta dgn saya - cepat2 la bagi tawu.. yg nie jgn nk cover2 lagi bagi jew tahu...hahaha 

1 ulasan:

Hamidi SP berkata...

Memang lawak..hehe